Välkommen – bloggens återkomst

Du vet aldrig vart stigen leder dig…

forest, sun, warm

Hade verkligen lagt bloggandet på hyllan. Trodde jag.
Har befunnit mig i en skrivkramp under ett antal år. En kramp jag verkligen bett om hjälp, från universum, om att den ska släppa för att få hitta tillbaka till skrivandet. Plötsligt så hände det.

Det började med att jag fick vara motläsare för ett manus och det var sagoligt roligt att göra. Dagen efter får jag återkoppla på en text och plötsligt infinner sig en glädje, ett pirr och en längtan efter att skriva igen.

Min hemsida är ju relativt ny, lika ny som mitt nystartade företag. Idag 2021 kan du nästan inte ha en hemsida utan en blogg då det är den som sägs göra hemsidan levande. Eftersom min skrivkramp har hållt mig i ett fast grepp har motståndet varit därefter. Döm om min förvåning, när jag är inne på google (deras variant på office) och där ser den orange fyrkanten med ett B på och funderar vad som händer om jag klickar på den … Simsalabim, bang! Plötsligt är jag inne på en oerhört gammal blogg jag hade åren 2008-2011. En blogg jag helt glömt bort att den fanns. Den skrivkrampen som hållit mig så hårt är som bortblåst. Jag ser ju att jag kan skriva. Alla inlägg är ju inte så roliga (tänk 2008 nu) men oj vad det finns text att hämta. Med den bakgrunden har jag nu skapat en ny blogg på min hemsida via wordpress.

I ett inlägg som jag skrev sen-hösten 2009 då min längtan och önskan om att flytta till Stockholm var så stor och på väg att bli sann, samtidigt som jag var livrädd att lämna tryggheten. Fann jag dessa ord som en god vän sa till mig vid något tillfälle innan min flytt.

”Det är en sak att sitta hemma och längta till det nya. När man sen är på plats är det något helt annorlunda än hur man tänkte sig när man satt där hemma”.
Banne mig är det inte så.

Orden är idag lika högaktuella som då. Det är en sak att sitta hemma och drömma om att starta ett företag. När man sen är på plats är det något helt annorlunda. Då i min dröm fanns ingen pandemi som skulle pågå en längre tid. Inte heller att all maknadsföring skulle ske via sociala medier och hur viktigt det skulle bli att börja blogga igen.

Välkommen till SimplyWisdom.

Ljust och kärlek/e

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *